sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pentuagilitya

Olemme Pepin kanssa pentuagility kurssilla, koska haluan aloittaa perusteiden harjoittelun jo nyt. Ja kurssi onkin ollut erittäin kiva ja Pepissä on selvästi ainesta agilitykoiraksi. Pentukurssilla on aika monta koirakkoa, 11. Koiria on monenlaisia ja erilaisista lähtökohdista sekä erilaisilla tavoitteilla. Osa tähtää agilityyn, osalla on jo kilpaileminenkin mielessä ja osalla tutustuminen lajiin.

Syksyllä Peppi säikähti kovasti metsästyskoiraa, mikä rynni pihaamme metsästyskauden aikana. Peppi oli toisen koiramme Seenan kanssa pihalla kun koira rynnisti aitojen yli. Peppi pakeni ja meidän iloinen ja leppoisa cavalierimme Seena jäi metsästyskoiran kanssa nokatusten ja aloitti rähjäämisen. Selvästi katsoi, että pentua on nyt suojeltava, en ole koskaan sen nähnyt käyttäytyvän noin missään tilanteessa. No, tämän jälkeen Peppi oli hyvin arka isompia koiria kohtaan. Nyt kuitenkin pentuagilityssa ei ole juurikaan näyttänyt aralta, vaan ennemminkin olisi menossa kaikkien kanssa leikkimään. Kouluttaja sanoikin, että Pepille paras palkka on sosiaalinen palkka.

Hallissa Peppi palkkautuu myös leikkimällä, mikä on hyvä. Iinu ei koskaan innostunut kuin nameista, mutta Pepillä ei taas nameja kohtaan ole samanlaista intoa, vaikka toki palkkautuu niinkin. Putkea olemme harjoitelleet ja se onnistuukin Pepiltä jo hyvin. Olemme tehneet vasta suoraa putkea, mihin Peppi hienosti hakeutuukin jo. Takaa kiertoakin olemme harjoitelleet ja yhdistäneet sitä putkeen. Pepillä vire nousee kyllä korkealle, kun pääsee vapaana tekemään putkea.

Kontaktien harjoitteleminen on aloitettu myös. Jos jotain opin Iinun kanssa, niin kepit ja kontaktit on panostamisen arvoisia. Kun ne on varmat, on agility paljon helpompaa. Eniten virheitä kun vaan tulee kepeillä ja kontakteilla. Kontakteja on nyt harjoiteltu laatikoiden päällä. Niiden harjoittelu on tehty koiran itse oivaltamalla, jotta oppimista tapahtuisi parhaiten. Olen muutenkin ajatellut harjoitella estefokusta. On paljon helpompaa, kun koira itse hakee esteet eikä jokaiselle esteelle tarvitse taluttaa. Iinu ei agilityssa irronnut oikeastaan ollenkaan ja Iinun kanssa sai juosta jokaiselle esteelle, mikä taas hidasti suorituksia (koska en osaa juosta tarpeeksi kovaa). Nyt olen itsekin käynyt juoksemassa, jotta kunto parantuisi ja saisin lisää vauhtia.

Pentukurssilla on tehty myös erilaisia kehon hallinta ja tasapaino harjoituksia. Mitä parempi kehonhallinta koiralla on ja paremmat syvät lihakset, sitä paremmin myös esteet onnistuvat. Hyppytekniikkaa on luvassa seuraavissa treeneissä.

Peppi alkoi tässä aristamaan takapäätään ja käytin sitä eläinlääkärissäkin, joka totesi Pepillä olevan kasvukipuja, kun aristaa pitkiä luita, ei niinkään lihaksia. Peppi sai kipulääkekuurin, mikä nyt on kyllä jo loppunut ja Peppikin on jo parempi. Selkää Peppi kyllä ajoittain köyristää, joten täytyy varmaan hierottavana Peppiä käyttää tai osteopaatilla. Katsotaan. Saa nähdä mitä Iinu ja Peppi tuumaavat, kun ovat olleet nyt ilman Seenaa pari kuukautta, kun Seena on ollut pentuja hoitamassa kasvattajalla. Keskiviikkona Seena palaa kotiin, toivottavasti pääsee mukavasti takaisin laumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti